Ophaalverzoek
Mijn containers

Wat is het risico als u een container plaatst zonder vergunning?

Het huren van een afvalcontainer is de ideale oplossing als u tijdelijk te maken heeft met veel afval. Denk aan een verbouwing van een huis of sloopwerkzaamheden. Als u de juiste container heeft gekozen, is het ook belangrijk om na te denken over vergunningen. Wanneer moet u een vergunning aanvragen en waar moet u dan allemaal op letten?

U plaatst een container op uw eigen terrein

Tijdens de verbouwing van uw huis kunt u al het afval verzamelen in een container. Zet u die op eigen terrein, dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. Dit hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte, bijvoorbeeld in de tuin of op de oprit. Maar wat als u hier geen ruimte voor heeft? Dan is fijn om de container toch dichtbij huis te hebben. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van parkeervakken aan de straat. Als dit openbare vakken betreft, kunt u hier zonder vergunning een container plaatsen.

U plaatst een container op de openbare weg

Wilt u de container echter plaatsen op een openbare weg, dan heeft u meestal wel een vergunning nodig. Om die aan te vragen kunt u terecht bij de gemeente. Zo’n aanvraag neemt gemiddeld twee weken in beslag, dus zorg ervoor dat u ruim van tevoren een vergunning aanvraagt! Het kan wel per gemeente verschillen of er een vergunning nodig is. Weet u dit niet zeker, neem dan hoe dan ook contact op met uw gemeente. Want plaatst u een container op de openbare weg terwijl u hiervoor geen vergunning heeft aangevraagd, dan riskeert u een boete. De hoogte van de boete verschilt per gemeente. Om dit te voorkomen is het belangrijk om vooraf te te kijken of een vergunning nodig is en die dan tijdig aan te vragen.

Wat mag wel in de container en wat niet?

Wanneer brengen jullie de bestelde container?

Hoe lang mag de container bij u blijven staan?

Hoe vol kan ik een container maken?

Wat doe ik met een volle container?

Welke container moet ik kiezen?

Een container huren bij Van Dalen: wat kost dat?

Wat kost een container waar gewoon alles in mag?

Hoe kan ik makkelijk een afvalcontainer huren?

Een vergunning voor een container: wat moet ik regelen?

Wat is het risico als u een container plaatst zonder vergunning?

Hoe bestel ik een container voor bouwafval en sloopafval?

Mag ik grond ook in een container laten afvoeren?

Welke container heb ik nodig voor grofvuil?

Hoe moet ik een container laden?