Ophaalverzoek
Mijn containers

Grondcontainer huren

Wilt u snel grondafval afvoeren voor een groot tuinproject? Dat kan met een grondcontainer uit het assortiment van Van Dalen! U kunt hierbij denken aan kleine grondcontainers van 3 m3 tot enorme grondcontainers van 20 m3. Daarnaast heeft u de keuze uit open of gesloten containers. Het afvoeren van grond is met onze snelle bezorgservice in een mum van tijd voltooid. Wij kunnen namelijk binnen 24 uur een grondcontainer op de gewenste locatie en tijdstip afleveren. Dit doen wij ook nog eens tegen de meest voordelige prijzen. Kortom, u heeft de juiste partij gevonden voor de verhuur van grondcontainers met een uitstekende service.

3 m³

€ 309,00

Deze container bestellen

6 m³

€ 399,00

Deze container bestellen

20 m³

Prijs op aanvraag

Deze container bestellen

Mijn winkelmand

Recente beoordelingen

Huren van een grondcontainer

Wat u in grondcontainers mag doen, is voor ons een vaak terugkerend vraagstuk. In het onderstaande overzicht kunt u snel zien wat wel en wat niet mag. Aangezien afval in de eerste plaats gerecycled kan worden, is het van cruciaal belang dat u zich hieraan houdt. Als u een grondcontainer wilt huren, maar niet zeker weet welk type container het juiste is, kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Op die manier kunnen wij u zo snel mogelijk helpen!

Wat mag wel in een grond container

 • Onvervuilde grond
 • Zand
 • Ophoogzand
 • Wit zand
 • Zwarte grond

Wat mag niet in een grond container

 • Asbesthoudende materialen
 • Asbestgelijkende materialen
 • Niet bitumineuze afvalsoorten
 • Grond afkomstig van industrieterreinen
 • Boomstronken of wortels
 • In zakken verpakte grond
 • Grote hoeveelheden graszoden
 • Vervuiling door steen of andere materialen zoals plastic, papier, glas en overig afval
 • Door olie of andere bodemvreemde vloeistoffen vervuilde grond en zand
 • Klein chemisch afval of gevaarlijk afval (zoals bijv. verf of verfblikken)
 • Vervuilde grond (zie bodemkwaliteitskaart, of doe navraag bij uw gemeente). Bij twijfel neem contact met ons op voordat u gaat bestellen. Indien de grond toch vervuild blijkt te zijn, zullen wij de grond moeten laten analyseren en deze kosten zullen aan u worden doorberekend.
 • Staat het hier niet bij? Bel ons om problemen te voorkomen.

Goedkope verhuur van Grondcontainers bij Van Dalen

Als u bij ons een grondcontainer wilt huren, heeft u tal van mogelijkheden. Niet alleen wat betreft het type container, maar ook wat betreft de grootte, de huurperiode, het aantal keer dat u de container geleegd wilt hebben, en de afleverdatum. Dit heeft ook invloed op hoeveel het kost om vuil af te voeren met onze containers. De kosten van onze grondcontainers zijn altijd all-inclusive. Dit geeft aan dat de container naar een locatie wordt gebracht en daar ook weer wordt opgehaald. Indien nodig wordt de container geleegd, en verwerken wij de inhoud. Het is uiteraard geen probleem om een ophaalverzoek in te dienen voor het extra legen of om de grondcontainer nog even te laten staan. Ook in dat scenario wordt u vooraf op de hoogte gebracht van de specifieke extra kosten.

Online een grofvuil container bestellen

Via onze website is het mogelijk om eenvoudig en goedkoop een container te bestellen. Kies het formaat dat u nodig heeft, u kunt hierbij kiezen uit 3m3, 6m3, 10m3 en 20m3. Na bestelling is de container al vaak binnen één werkdag geleverd. Wij leveren onze containers door het hele land. Wanneer de container vol is kunt u dit op de website melden, wij zorgen er vervolgens voor dat de container zo snel mogelijk opgehaald wordt. Wanneer nodig, wisselen wij deze in voor een nieuwe container.

Vergunning voor een grofvuil container

Wanneer u een container wil laten plaatsen moet u vaak ook een vergunning aanvragen bij de gemeente. Vooral wanneer de grofvuil container op openbaar terrein komt te staan. Hierbij moet ook aan bepaalde voorwaarden voldaan worden, dit verschilt per gemeente.

Het is belangrijk om tijdig een vergunning aan te vragen. Meer weten over het aanvragen van een vergunning? Klik dan hier.

Grofvuil recyclen

Vanaf 1959 is Van Dalen al toonaangevend in de afvalbranche en staan wij garant voor duurzame recycling van grofvuil. Wij zorgen dat het afval zo goed mogelijk gesorteerd wordt. We zien het als plicht om bij te dragen aan de circulaire economie.

Heeft u nog vragen over een grofvuil container huren of twijfelt u wat er precies in de container mag? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Ons team van professionals beantwoord graag uw vragen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de afmetingen van een container voor grondafval?

Dit is afhankelijk van de grootte van de container die u kiest. U kunt kiezen uit 3m3, 6m3, 10m3 en 20m3. Na bestelling wordt de container vaak al binnen 1 werkdag geleverd.

Wat zijn de kosten van een container voor grondafval?

De kosten van een grondcontainer worden bepaald door de grootte, de staanplaats en de duur van de huur. Door het bestelproces te doorlopen, kunt u snel bepalen hoeveel een container u zou kosten.

Hoe lang duurt de levering van een grondcontainer?

Een grondvuilcontainer kan vaak al 1 werkdag na de bestelling worden geleverd. U kunt natuurlijk altijd een andere dag kiezen.

Wat mag er in grondafvalcontainers?

In de bovenstaande lijst staan alle toegestane materialen die wel en niet in onze grondcontainers mogen. In geval van niet-toegestane materialen kunnen wij u toch van dienst zijn door een ander soort afvalcontainer ter beschikking te stellen. Bekijk de mogelijkheden.

Heb ik een vergunning nodig voor een container waarin ik grondafval wil storten?

Het antwoord is nee als u de grondcontainer op uw eigen grond zet. Als u de container op openbaar terrein zet, gelden de regels van de gemeente. Het is aan te raden contact met hen op te nemen voor meer informatie.